4 Çeşitlilik Soslu Cheesecake

4 Çeşit Soslu Chesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram labne peyniri
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 paket burçak bisküvi
  • 125 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin.
  • 250 gram istek edilen bir meyve frambuaz, vişne ya da çilek, ahudu, böğürtlen
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal (yahut limon kabuğu ve şekeri ezip tozunu kullanabilirsiniz)
  • 100 ml istikrarsız krema
  • 100 gram çikolata
  • 100 gram çikolata
  • 100 ml istikrarsız krema

4 Çeşitlilik Soslu Chesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilk Kez 25 cm’lik kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı yerleştirip kelepçesini kapatalım. Fazlalıklarını makas yardımı ile keselim.
  2. sonradan pişirme kağıdından uzun şeritler keselim. Kalıbın kenarlarına tereyağı sürerek pişirme kağıdını kalıba sabitleyelim.
  3. daha sonra alüminyum folyodan bir tutam keselim ve kalıbımızın tabanını dışardan uygun bir şekilde saralım.
  4. Cheesecakenin tabanı için rondodan geçirilmiş burçak bisküvinin üstüne eritilmiş tereyağını ekleyerek en ince ayrıntısına kadar karıştıralım.
  5. Kalıbımızın tabanına tereyağlı bisküvi karışımını dökelim ve bastırarak uygunca yerleştirelim.
  6. Cheesecake tabanını kremasını hazırlayıncaya dek yaklaşık 10-15 dakika boyunca buzdolabında bekletelim.
  7. Kreması için derince bir vahşi labne peyniri ve istikrarsız kremayı alarak mikserle çırpalım.
  8. sonra içerisine şeker ekleyerek bitmiş çırpalım. Yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  9. Nişasta, vanilya ve limon suyunu ekleyerek güzelce karışıncaya dek çırpalım.
  10. Kalıbımızı fırın tepsisine yerleştirelim. Hazırladığımız kremayı kalıba aktaralım.
  11. Fırın tepsisine ılık su dökerek cheesecakimizi 180°c önceden ısıtılmış fırında önce 10 dakika pişirelim.
  12. sonradan sıcaklığı 160°c ye indirerek 55 dakika daha pişirmeye devam edelim.
  13. Sürenin sonunda fırını kapatarak cheesecakimizi 1 saat daha fırında bekletelim.
  14. Cheesecakemiz pişerken fırının kapağını muhakkak açmayalım. Çıkardıktan daha sonra isteğe alt meyve sosu yapalım resimdeki gibi 4 eşdeğer parçaya keki kartın parçasıyla bölüm biçiminde ayırıp sosumuzu dökelim.
  15. Dolapta takriben 5-6 saat bekletelim üzerini isteğe tabi süsleyelim.