Tarifin Hikayesi
Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 pk kabartma tozu
- 3 su bardağından azıcık beceriksiz un
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 pk vanilya
- 8-10 adet çilek
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimiz için derin bir kapa yumurta ve şekeri alalım.
- İyice çırptıktan sonradan yağ, süt ekleyip, birazcık daha çırpalım.
- Unu ölçülü şekilde ilave edip, kabartma tozunu da ekleyelim ve kalıbımıza döküp, 180 derecelik fırında 25 dk pişirelim.
- Kreması için; yerinde bir tencereye süt, yumurta, şeker ve unu ekleyelim ara vermeden kaynayana dek karıştıralım.
- Kıvam alınca altını kapatıp, vanilyayı ekleyelim ve azıcık karıştırdıktan sonra küp küp doğradığımız çileklerimizi de kremanın içerisine ekleyelim.
- Pişen ve soğuyan kekimizi bir ekmek bıçağı yardımı ile ortadan keselim, arasına kremamızı yerleştirip, üzerini kapatalım ve en üzerine pudra şekere serpelim.