Alman Pastası

Tarifin Hikayesi

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 pk kabartma tozu
  • 3 su bardağından azıcık beceriksiz un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilya
  • 8-10 adet çilek

Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekimiz için derin bir kapa yumurta ve şekeri alalım.
  2. İyice çırptıktan sonradan yağ, süt ekleyip, birazcık daha çırpalım.
  3. Unu ölçülü şekilde ilave edip, kabartma tozunu da ekleyelim ve kalıbımıza döküp, 180 derecelik fırında 25 dk pişirelim.
  4. Kreması için; yerinde bir tencereye süt, yumurta, şeker ve unu ekleyelim ara vermeden kaynayana dek karıştıralım.
  5. Kıvam alınca altını kapatıp, vanilyayı ekleyelim ve azıcık karıştırdıktan sonra küp küp doğradığımız çileklerimizi de kremanın içerisine ekleyelim.
  6. Pişen ve soğuyan kekimizi bir ekmek bıçağı yardımı ile ortadan keselim, arasına kremamızı yerleştirip, üzerini kapatalım ve en üzerine pudra şekere serpelim.