Alman Pastası

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 nehir bardağı süt
  • 3 akarsu bardağı un
  • 1 nehir bardağı istikrarsız yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek yemek kaşığı un
  • 1 akarsu bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak keki hazırlıyoruz. Bir kapta yumurta ile şekeri beyazlaşana değin çırpıyoruz.
  2. sonradan kalan malzemeleri süt, un, değişken yağ, kabartma tozunu ekleyip kekin hamurunu hazırlıyoruz.
  3. Kek hamurunu yağlayıp unladığımız dairesel borcama döküyoruz.
  4. 160 derecede evvelden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  5. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve giderken kremasını hazırlayalım.
  6. Krema için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana değin karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Kremanın altını kapadıktan sonradan vanilya ve tereyağını ek edip iyice karıştıralım ve kremamızı soğumaya bırakalım.
  8. Krema hazırlanmış olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölelim keklerin arasına tüm kremayı döküp eşdeğer olarak yayalım.
  9. Kekin üstteki kısmını kapatın.
  10. Buzdolabında biraz soğuduktan sonra servis ederken üzerine pudra şekeriyle servis edebilirsiniz afiyet olsun ❤️.