İçeriğe atla
Artan Kekten Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım sade kakaolu kek
- 2 yemek yemek kaşığı kakao (tepeleme yok)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 dere kaşığı tarçın
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 akarsu bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1. 5 akarsu bardağı süt
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek yemek kaşığı darı nişastası
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2-3 parça sütlü çikolata (İsteğe emrindeki)
- 2-3 parça bitter çikolata (İsteğe emrindeki)
- Bir fiske tuz
- 1 paket vanilya
Gelişen Kekten Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki ufaladıktan daha sonra öteki malzemeleri ekleyin. derece derece süt ekleyip yoğrulabilir kıvamda bir hamur haline getirin.
- Streç serilmiş masada merdane yardımıyla açın.
- Arasına hazırladığınız krem şantiyi sürün.
- Streç yardımıyla dikkatli bir şekilde sarın.
- Derin dondurucuda 2-3 saat beklesin.
- giderken üstüne sürmek için çikolata sosunu hazırlayın. Malzemeleri karıştırarak pişirin.
- Kaynayıp kıvamı olunca içine tereyağ, çikolatalar ve vanilyayı ekleyip erimesini sağlayın.
- Arada karıştırarak soğutun.
- Derin dondurucudan çıkardığınız pastayı uygun bir barbar alın. Ben ikiye böldüm.
- Üstüne soğumuş sosu dökün. İstediğiniz şekilde süsleyin. Ben hindistan cevizi ve renkli çikolata seçim ettim.
- Servise değin buzdolabında tutun. Sıhhat olsun. Ertesi gün tadı daha da hoş oluyor.