İçeriğe atla
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 8 adet karanfil
- 1 dere kaşığı tarçın
- 2 su bardağı su
- 1 litre su
- Yarım limon suyu
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayvalar soyulur. İkiye bölünüp ortaları çıkartılır.
- Soyulup içi çıkarılan ayvalar kararmamaları için limonlu suya konulur.
- Ayvalar tencereye iç kısımları yukarı gelecek şekilde dizilir.
- Tencerede kalan boşluklara ayva kabukları, içinden çıkan çekirdekleri, karanfil ve tarçın eklenir.
- Her bir yarım ayvanın üstüne bir fincan toz şeker dökülür.
- Son olarak 2 su bardağı su eklenerek orta ateşte kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocak en kısık ayarına alınarak bir buçuk saat değin pişirilir.
- Tencerenin içine eklediğimiz ayva kabuğu ve çekirdekleri renk almasını sağlayacak.
- Ayvalar soğuduktan sonradan kaymak ile servis edilir.