Bal Kabaklı Kış Keki

Bal Kabaklı Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı bal kabağı püresi
  • 1 kahve fincanı portakal suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı istikrarsız yağ
  • 1.5 bardak un
  • 1 paket vanilya
  • 1 nehir kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Bal Kabaklı Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bal kabağını suda ya da buharda haşlayarak en ince ayrıntısına kadar ezip püre haline getirelim.
  2. Yumurtaları toz şeker ile ayrıntılarıyla çırpalım.
  3. Üzerine istikrarsız yağı ,portakal suyunu ve bal kabağı püresini ek edip dürüstçe karıştıralım.
  4. daha sonra diğer bir barbar unumuzu ve diğer toz malzemelerimizi eleyerek ilave edelim .
  5. İki karışımı bir biriyle uygun bir şekilde karıştırıp türdeş bir kek hamuru elde edelim.
  6. Hamuru yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dökelim.
  7. Son olarak üzerindeki hoş dekor için tahin şeker kakaoyu karıştırıp yemek yemek kaşığı ile kek hamurunun üstüne birer kaşık olacak şekilde gidip gelen aralıklı dökelim.
  8. Bir kürdan yardımı ile şekillendirelim.
  9. 180 derece önceden ısıtılmış fırında takriben 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.