Öncelikle bal kabağını suda ya da buharda haşlayarak en ince ayrıntısına kadar ezip püre haline getirelim.
Yumurtaları toz şeker ile ayrıntılarıyla çırpalım.
Üzerine istikrarsız yağı ,portakal suyunu ve bal kabağı püresini ek edip dürüstçe karıştıralım.
daha sonra diğer bir barbar unumuzu ve diğer toz malzemelerimizi eleyerek ilave edelim .
İki karışımı bir biriyle uygun bir şekilde karıştırıp türdeş bir kek hamuru elde edelim.
Hamuru yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dökelim.
Son olarak üzerindeki hoş dekor için tahin şeker kakaoyu karıştırıp yemek yemek kaşığı ile kek hamurunun üstüne birer kaşık olacak şekilde gidip gelen aralıklı dökelim.
Bir kürdan yardımı ile şekillendirelim.
180 derece önceden ısıtılmış fırında takriben 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.