Tarifin Hikayesi
Kolay Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 nehir bardağı istikrarsız yağ
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 2 adet küçük muz
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Basit Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak krema kıvamına gelinceye değin çırpalım.
- Üzerine süt ve akıcı yağı ekleyerek karıştıralım.
- Sonra un, kakao kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek azıcık mikserle yüksek devirde çırpalım.
- İçini yağladığımız kare borcama kek harcını dökelim.
- Birkaç kez tezgaha vuralım ancak içindeki hava kabarcıkları çıksın.
- Evvelden ısttığımız 170 derecelik fırında 25 dk kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca 6-7 dk değin sıcağının çıkmasını bekleyelim ve kenarlarından 1 cm kek kalacak dek bıçakla çizik atalım.
- Borcamın tabanına değmeyecek şekilde çizelim.
- Arkasından kaşıkla ortada kalan keki çok derine inmeden alalım.,
- Aldığımız kekleri robotton geçirerek bir kasede bekletelim.
- Orta kısmında kalan kekleri aldıktan sonradan kekimizi bir kadeh süt ile ıslatalım.
- Kekin orta kısmına muzları sıralayalım.
- Kreması için 1 paket kremşanti ve 1 su bardağı soğuk sütü uygun bir kaba alarak kıvam alıncaya kadar çırpalım. Koyu kıvam istiyorsanız biraz daha krem şanti ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığımız santiyi pastanın üstüne dağıtın.
- Son olarak robottan geçirdiğimiz keki de pastanın üzerine dağıtalım. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz? sıhhat olsun çoktan.