Basit Köstebek Pasta

Tarifin Hikayesi

Kolay Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 nehir bardağı istikrarsız yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet küçük muz
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Basit Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak krema kıvamına gelinceye değin çırpalım.
  2. Üzerine süt ve akıcı yağı ekleyerek karıştıralım.
  3. Sonra un, kakao kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek azıcık mikserle yüksek devirde çırpalım.
  4. İçini yağladığımız kare borcama kek harcını dökelim.
  5. Birkaç kez tezgaha vuralım ancak içindeki hava kabarcıkları çıksın.
  6. Evvelden ısttığımız 170 derecelik fırında 25 dk kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkınca 6-7 dk değin sıcağının çıkmasını bekleyelim ve kenarlarından 1 cm kek kalacak dek bıçakla çizik atalım.
  8. Borcamın tabanına değmeyecek şekilde çizelim.
  9. Arkasından kaşıkla ortada kalan keki çok derine inmeden alalım.,
  10. Aldığımız kekleri robotton geçirerek bir kasede bekletelim.
  11. Orta kısmında kalan kekleri aldıktan sonradan kekimizi bir kadeh süt ile ıslatalım.
  12. Kekin orta kısmına muzları sıralayalım.
  13. Kreması için 1 paket kremşanti ve 1 su bardağı soğuk sütü uygun bir kaba alarak kıvam alıncaya kadar çırpalım. Koyu kıvam istiyorsanız biraz daha krem şanti ekleyebilirsiniz.
  14. Hazırladığımız santiyi pastanın üstüne dağıtın.
  15. Son olarak robottan geçirdiğimiz keki de pastanın üzerine dağıtalım. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz? sıhhat olsun çoktan.