Baton Yaş Pasta Diğer Krema Tariflerini Unutun

Çilekli Limonsu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 burçak bisküvi
  • 1 paket petibör
  • 60 gr sana yağı
  • 800 gram labne
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket krema
  • 3 tane yumurta
  • 2 yemek yemek kaşığı un
  • 1 yemek yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet limon
  • 1 limon rendesi
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 yemek yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 dere bardağı şeker
  • 1,5 dere kaşığı zerdeçal
  • 2 su bardağı çilek
  • 1 su bardağı su
  • 1 nehir bardağı şeker
  • 1 yemek yemek kaşığı buğday nişastası

Çilekli Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilk Kez petibör ve burçak bisküvilerimizi robottan geçirip, toz haline getiriyoruz.
  2. Bir yandanda yağımızı eritiyoruz toz haline getirdiğimiz bisküvilerimizin üzerine erittiğimiz yağı döküp, tamamen harmanladıktan daha sonra kalıbımıza döküp, bardak yardımı ile bastırıp tabanı düz olacak şekilde yapıp buzdolabına koyuyoruz.
  3. Alt taban buzdolabında beklerken bir yanlamasına orta katmanı yapmaya başlıyoruz ilk önce labnelerimizi ve pudra şekerimizi bir vahşi alıyoruz, iyicene karıştırıyoruz.
  4. Peşinde kremamızı ekliyoruz adamakıllı karıştığından belirlenmiş olduktan daha sonra yumurtalarımızı birer birer yavaştan ekleyip karıştırıyoruz sonradan unumuzu buğday nişastası ve vanilyamızı ekleyip, iyicene karıştırdıktan sonradan buzdolabına kaldırdığımız kalıbımıza döküyoruz.
  5. Evvelden işittiğimiz fırınınızı 140 derecede koyuyoruz yarım saatten sonra dereceyi 170 alıyoruz.
  6. Emrindeki fırından fırına değişiyor ısı durumu onu siz ayarlarınız birde eklemeyi unuttum ben kalıbıma daha alçak tabanı eklemeden önce kelepçeli kalıbımın tabanına yağlı kağıt geçirdim.
  7. Sos için; ise ilk olarak limonlarımın suyunu sıkıp tencereye alıyoruz, gerisinde denemediğim limon kabuğu şeker zerdeçal ve birazcık su ile açtığım nişastayı ekleyip, kıvam alana dek kaynatıyoruz.
  8. Benzer şekilde çileklerimizi rondadan geçirip, farklı bir tencerede şeker suyu ve suda açtığımız nişastayı ekleyip, kıvam alana değin kaynatıyoruz.
  9. Cheesecake piştikten daha sonra fırından çıkarıp, soğumaya bırakıyoruz. Ardından marmelatlarımız ılık olacak alt marmelatlar karışmaması için alüminyum folyo cheesecake arasına geçirip, döküyoruz ve o şekilde 4 saat buzdolabında bırakıyoruz.
  10. Arkasında isteğe göre süslüyoruz sağlık olsun.