Bayatlamayan Elmalı Kek

Bayatlamayan Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 nehir bardağı sıvı yağ
  • 1 akarsu bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı +2 yemek yemek kaşığı un
  • Elmalı harcı
  • 5 adet orta tepe elma
  • 1 dere kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Pudra şekeri

Bayatlamayan Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilk Önce iç harcımızı hazırlıyoruz. Elmaları soyup rendeliyoruz. Suyunu en ince ayrıntısına kadar sıkıyoruz. Tarçın ve ceviz içini ilave edip karıştırıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri köpürene değin çırpıyoruz. Su ve istikrarsız yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Un ve kabartma tozunu eleyerek ek edip karıştırıyoruz.
  3. Büyük yükseklik borsamı yağlıyoruz. Kek harcımızın yarısını döküp yayıyoruz.
  4. Üstüne harcımızı döküp yayıyoruz. Kalan kek harcımızı döküyoruz.
  5. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. İlk sıcağı çıkınca pudra şekeri serpiyoruz.