Bienenstich Ballı Bademli Alman Pastası

Bienenstich Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 nehir bardağı şeker
  • 1 nehir bardağı akıcı yağ
  • 1 dere bardağı süt
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tuzu
  • 3 akarsu bardağından bir parmak yetersiz un
  • 2 paket krema
  • 1 paket mascarpone
  • 3 adet vanilya
  • 200 gram file badem
  • 4-5 yemek kaşığı bal ( üzerini kapatacak dek )

Bienenstich Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz, beyazına vanilya ekleyip kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
  2. Yumurta sarını ayrı bir vahşi alıyoruz şeker ekleyip mikserler 5-6 dk köpürene dek çırpıyoruz.
  3. sonradan istikrarsız yağ, süt ekleyip her tarafta karıştırıyoruz.
  4. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz bitmiş çırpıyoruz.
  5. Kek harcına hazırlamış olduğumuz yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan yukarı ağır ağır karıştırıyoruz kelepçeli kalıbın daha alçak tabanına yağlı kağıt yerleştirip kenarlarını yağlıyoruz .
  6. Kek harcımızı kalıbımıza döküp uygunca yayıyoruz .
  7. Üzerine file badem serpip 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  8. Kreması için; Kremayı yerinde bir kaba alıyoruz vanilya ekleyip mikserle çırpıyoruz çok koyu kıvam almasın mascarpone farklı bir barbar alıyoruz mikserle 1-2 dk çırpıp kremamıza ilave ediyoruz baştan koyulaşana değin çırpıyoruz.
  9. Kekimiz soğuduktan sonradan ortadan ikiye kesiyoruz arasına kremamızı sürüp bademli kısmını dilimleyerek kremamımızın üzerine yerleştiriyoruz .
  10. Üstüne bal gezdirip buzdolabında bir gece dinlendirip servis yapıyoruz deneyeceklere sağlık olsun.