İçeriğe atla
Bol Çikolatalı Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 dere bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı akıcı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2,5 akarsu bardağı un
- 2 yemek yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 500 ml süt
- 4 yemek yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek yemek kaşığı nișasta
- 1 paket sade krem șanti (Soğuduktan daha sonra üstüne)
- 8 adet muz minik
- 150 gram bitter çikolata
- 200 ml krema
- Malaga pasta üzeri için hazırlanmış beyaz çikolata sosu
Bol Çikolatalı Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine önce yumurta, toz şeker, ve süt ekleyip iyice çırpalım.
- Peşinde akıcı yağı ve kuru malzemeleri ek edip baştan çırpalım fırın tepsisini tereyağ ya da katı yağla yağlayalım.
- Üstüne karıșımı dökelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 25 dk pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Muhallebisi için tencereye sütü, unu, toz şekeri, nișastayı, yumurta sarısını ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
- Pişen muhallebiyi arada karıştıralım ama üzeri kabuklanmasın muhallebi soğuduktan sonra krem șantiyi ekleyip mikserle çırpalım.
- Pastanın ganaj sosu için.Kremayı ufak bir kaba alıp ısıtalım.
- Isınan kremaya doğranmış bitter çikolataları ekleyip karıştırarak eritelim.
- Soğuyan kekin üstüne muhallebiyi döküp spatulayla yayalım.
- Üzerlerine muzları aralıklı yerleștirelim ve çikolatalı sosu dökelim.
- Soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra malaga pastanın üzerini beyaz çikolata sosu ve çam fıstığı çilek ile süsleyip servis edebilirsiniz.