Bonibon Süslü Pasta

Tarifin Hikayesi

Teremyağlı Kolay Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gr teremyağ (Tereyağı)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı değin un
  • 400 gr labne
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet limon kabuğu
  • 1 paket krema (200 gr)
  • 200 gr beyaz çikolata
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Çilek

Teremyağlı Kolay Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak uygun barbar yumurtayı toz şekeri alalım çırpalım.
  2. 3 dakika istikrarsız yağ ,süt ve oda sıcaklığında teremyağı ekleyelim çırpalım.
  3. Kakao ve kabartma tozunu eleyerek kek karışımına ekleyelim.
  4. Elenmiş unu derece derece ek edip karıştırın kelepçeli kalıba dökelim kek hamuruna.
  5. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25 30 dakikada arası pişirelim. Kürdanla test edelim içi pistiyse alalım.
  6. Bir çırpıcı yada robot tan labne peyniri ilave edelim limon kabuğunu rendeleyelim yoğurdu ilave edip çırpalım.
  7. Başka bir kapta kremayı ısıtalım toz şekeri ek edip karıştırın. Aralıksız şeker eriyince beyaz çikolatayı ekleyip ocaktan alalım. Kesintisiz karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
  8. Labne karışımına ekleyelim her tarafta çırpalım.
  9. 10 dakika buzdolabında dinlendirelim hazır oldu bile.
  10. Soğuyan kekin üzerine hazır kremamızı sürelim üstünü çilekle süsleyelim.
    Çok leziz oluyor mutlaka denemelisiniz sıhhat olsun.
    24 cm kelepçeli kalıp kullandım.