Borcam Pastası

Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı istikrarsız yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 akarsu bardağı çekilmiş fındık
  • Çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt

Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Büyük dikdörtgen borcam kullandım.
  2. Borcamı katı yağ ile yağlayıp, buzdolabına alalım.
  3. Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  4. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
  5. Borcama kek harcını dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 °c fırında 20 dk pişirelim.
  7. Kek pişerken muhallebisini hazırlayalım. Şeker, un ve nişastayı karıştıralım. Sütü ilave edelim.
  8. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  9. Pişen muhallebimizi ocaktan alalım ve vanilya, tereyağı ve çekilmiş fındığı ekleyelim.
  10. Süre sonunda kekimize kürdan batıralım, kürdan temiz ise kekimiz pişmiş demektir.
  11. Fırından çıkardığımız kekin üzerini süt ile ıslatalım.
  12. Sıcak keke muhallebisini de dökelim.
  13. Bir kenarda soğumaya bırakalım ve isteğe tabi olarak çikolata sosunu hazırlayalım, pastamızın üstüne dökelim.
  14. İlk sıcaklığı geçtikten sonra 4 saat buzdolabında dinlendirelim. Pastamız servise hazırlanmış. Deneyecek olan herkese çoktan sağlık olsun