Tarifin Hikayesi
Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı akıcı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 buçuk su bardağı +1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 dere bardağı nişasta (Ben buğday kullandım, darı da olur)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi unu (Yahut adi un)
- 2 adet yumurta sarısı
- Hindistan cevizi
- Ceviz veya fındık
Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyerek karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek hamura ekleyin.
- Keki söndürmeden sadece un karışana dek çırpın. 175 derecede üzeri kızarana değin pişirin. Ben takriben 30 dk pişirdim.
- Kekin birincil sıcağı çıktıktan sonradan (10 dk) üzerine kürdanla delikler açarak sütü kademeli olarak dökün.
- Krema için bütün malzemeleri tencerenin içinde çırparak ocağa alın. Orta ateşte muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin.
- Kekin üstüne sıcak sıcak dökün. Üzerini düzeltin.
- Hindistan cevizi, ceviz veya fındıkla süsleyerek dolapta minimum 1 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin ?.