Tarifin Hikayesi
Borcamda Bol Çikolatalı Harikulade Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı değişken yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek yemek kaşığı un
- 2 tane orta doruk muz
Borcamda Bol Çikolatalı Mükemmel Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncellikle kekimizin hamuruyla başlayalım.
- Karıştırma kabımıza yumurtaları alalım ve çırpalım, 1 dakika dek daha sonra şekerimizi ekleyip tamamen köpürene dek çırpalım .
- Süt, akışkan yağ, yoğurdu ekleyip her yerde çırpalım.
- Unumuzu, kakao ve kabartma tozumuzu eleyerek ekleyelim hamurumuz hazır.
- Yağladığımız bor camımıza alalım.
- Evvelden 180derecede ısıttığımız fırınımıza verelim ,takriben 30 dakika kontrolü bir şekilde pişirelim.
- Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım.
- Vanilin hariç kremanın tüm malzemelerini tencereye alıp tel çırpıcıyla çırpalım ve orta ateşte karıştıra karıştıra koyu kıvam alana kadar pişirelim.
- Koyulaşan kremamızı ocaktan alalım ve vanilin ekleyip bekletelim .
- Çikolata sosumuzu geçelim ;malzemelerini tencereye alıp tel çırpıcıyla çırpalım ve orta ateşte karıştıra karıştıra koyu kıvam alana kadar pişirelim.
- Koyulaşan sosumuzu ocaktan alalım pişen kekimizi fırından alalım birincil sıcağı çıktan daha sonra ılımış olan kekimizin yanlardan hafif başıboşluk kalacak şekilde keselim.
- Kestiğimiz kekimizi üsten artı derine inmeyecek şekilde alalım ,aldığımız kekimizi tekrar kullanacağız.
- Keki aldığımız yere kremayı dökelim ve yayalım.
- Kestiğimiz yere üstüne minik minik doğradığımız muzlarımızı üzerine bırakalım ve aldığımız keki muz ve kremanın üstünü kapatacak şekilde bırakalım.
- Sosumuzu kekin her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Kekimiz hazırlanmış buzdolabında en düşük 30 dakika bekletelim ve servise hazırlanmış sağlık durumu olsun.