Oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.
Ardından ılık suyu, akıcı yağı ve sütü ekliyoruz. Çırpıcıyla çırpıp nişastayı ve kakaoyu ekliyoruz.
Mikserle bi iki dakika dek daha çırpıp mikseri bırakıyoruz.
Vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekliyoruz. Spatula ile dürüst dışa dürüst ağır ağır unu yedirerek karıştırın.
Ben yuvarlak borcama döktüm siz kare yada dikdörtgen borcama da yapabilirsiniz.
Margarin ile yağladım ve kek harcını dökün.
200 derecelik fansız fırında 30 dakika kürdan temiz çıkana dek pişirin.
Pişen kek biraz ılıyınca pak bezin üstüne ters çevirin ve birazcık da orda ilişin ve yeniden borcama koyun.1 su bardağı süt ile ıslatın.İyice soğumaya bırakın.
1 su bardağı süt ile krem santi yi ayrıntılarıyla çırpın.
Yarım paket pastacı kreması nı da yarım su bardağından birazcık artı süt ile ayrıntılarıyla çırpın.
daha sonra ikisini birleştirin ve soğuyan kekin üstüne sürün düzleştirip soğuması için dolaba kaldırın.
O arada biz de çikolata sosu nu yapın.Üstünde oysa tarife yerinde yapın ve aralıksız birazcık ılıyınca ya değin karıştırın yahut üstü kabuk miktar.
Biraz ılıyan çikolata sosu nu kekin en üst kısmına dökün.Süsleme size kalmış.
Ben biraz krem şanti karışımın dan ayırmıştım. Onunla süsledim. Deneyenler resim atarsa fazla memnun olurum. Afiyet olsun. ☺️✌️.