Brownie Tadında Çikolatalı Kek

Tarifin Hikayesi

Brownie Tadında Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı akıcı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • 60 gram eritilmiş margarin
  • 2 yemek yemek kaşığı dolusu sürülebilen çikolata

Brownie Tadında Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce yumurtayı 30 saniye çırpalım, arkasından toz şekeri ekleyip beyazlaşıp köpürene değin iyice çırpalım, sonradan tüm istikrarsız malzemeleri ekleyip tamamen karıştıralım.
  2. Bu aşamada fırını 160 derecelik sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım.
  3. Arkasından sırayla elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ek edip çırpma teli ile pürüzsüz olacak şekilde karıştıralım.
  4. Elenmiş kakaoyu da ilave edip 1-2 dakika dek çırpma işlemine devam edelim.
  5. Eritilmiş ve ılıtılmış margarin ekleyip iyice karıştıralım, ve son olarak doymuş batmış iki yemek yemek kaşığı sürülebilen çikolata ek edip karıştıralım.
  6. Kek harcımızı ister yağlanmış minik zirve borcam tepsiye ister altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba (kullandığım kelepçeli kalıp ölçüsü 26 cm’lik)dökerek ısınan fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
  7. Vakit sonunda kürdan yardımıyla kekin pişip pişmediğini teftiş edin kürdan lekeli çıkarsa süreyi uzatın.
  8. Pişen keki fırından çıkarıp birincil sıcaklığı çıktıktan sonrada kalıptan çıkarıp, ister ılıkken ister soğuduktan daha sonra dilimleyip servis edelim.