Butik Yaş Pasta

Tarifin Hikayesi

Butik Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 4 fincan toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı akıcı yağ
  • 1 fincan yoğurt
  • 4 fincan un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket beyaz çikolata
  • 1 paket krem şanti
  • Çilek

Butik Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım.
  2. Akına bir tutam tuz ve 2 fincan şeker ilave edilerek köpürüp kabarana dek çırpalım.
  3. Sarılarına kalan 2 fincan şekeri ekleyip, yeniden ayrıntılarıyla çırpıyoruz.
  4. Önce kaynar su, istikrarsız yağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edelim.
  5. Malzemeler elenerek sarıların olduğu karışıma eklenir ve plastik kaşık ile yavaş yavaş karıştırılır, iyice birbirlerine geçince yumurta akları bu karışıma ağır ağır dökülür söndürmeden yapmış olmanız gerekli.
  6. 19 cm kelepçeli kalıba dökülerek 170 derece de 50 dakika pişirilir (fırından fırına fark vardır siz arada çatal yardımıyla bakın).
  7. Fırından çıkardıktan sonra minimum yarım saat bekletelim.
  8. Hazırlanışı.Süt, nişasta, şeker ve vanilya ocakta orta ateşte pişirilir. Piştikten sonradan 1 paket beyaz çikolata eklenir.
  9. Soğuduktan daha sonra krem şanti eklenir ve mikser ile çırpılır.( ben üstüne kremşanti sürüp çilek ve frambuazlı çikolata koydum.Yanlarına süs amaçlı kedi dili koyup kurdele ile bağladım).Deneceklere afiyet olsunn?.