İçeriğe atla
Kedi Dili Pratik Patsa Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 4 su bardağı süt
- 4 buçuk silme yemek yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek yemek kaşığı şeker
- 1 paket krem şanti
- 2 paket sütlü çikolata
- 1 paket istikrarsız krema
- (hazırlanmış çikolata sosu da olabilir)
Kedi Dili Pratik Patsa Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alalım.
- Orta ateşte kaynayana değin karıştıralım.
- sonradan bir 5 dakika da kısık ateşte pişirelim ve ocaktan alalım .
- Muhallebi ılıdıktan daha sonra krem şantiye ekleyerek 5 dakika mikserle çırpalım.
- Sosu için akıcı kremayı ufak bir tencereye alalım ve içerisinde çikolataları ekleyelim.
- Çikolatalar eriyene dek karıştıralım.
- Eridikten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Borcama dizdiğimiz kedi dilini nemlendirmek için sütü kaşık yardımıyla kedi dilinin üzerine gezdirelim .
- Soğuyan muhallebiye ıslattığımız kedi dillerinin üzerine yayalım .
- Dolapta 30 dakika dek bekletelim ve daha sonra soğuyan çikolata sosunu muhallebinin üstüne dökelim .
- 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim istediğimiz şekilde servis edelim.Deneyeceklere sağlık olsun