Tarifin Hikayesi
Karamelli Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet hollanda karamel waffle
- 100 gram krema (yarım paket)
- 250 gram mascarpone (1 kutu yada labne)
- 4 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya şekeri
- 3 paket Dr. oetker krema kıvam arttırıcı toz
- 2 paket (400gr) krema
- 4 adet karamel waffle
- 1 kutu kedi dili
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı karamel
- Süslemek için minik parçalara ayrılmış karamel waffle
Karamelli Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karamel karışımı için; Yapışmayan minik bir tavaya yarım paket krema ile 5 adet hollanda karamel waffle alalım.
- Homojen kıvam alana kadar 5 dakika karıştıralım. Soğuması için kenara bırakalım.
- Arkasından krema harcı için karamel waffle hariç mascarpone, krema, pudra şekeri, vanilya şekeri ve kıvam arttırıcı tozu mixer yrdımı ile karıştıralım.
- Bir su bardağı krema ayırın krema torbasına koyup kenarda tutun.
- 4 adet waffle küçük parçalar halinde kesip kenara koyun ( aralara dizilmesi için kullanılacak).
- Karamel karışımı kremaya ekleyip yeniden mixer yardımı ile 1dk çırpın.
- Arasına sıraya koymak için kedi dili bisküvileri süte batırın (ben 10 saniye beklettim ).
- Bor cama dizin ve üstüne krema karışımını sürün.
- Arkasından minik kestiğiniz karamel waffle serpin.
- Bu işlemi bitmiş edin (2 kat kedi dili bisküvileri döşenmiş olucak).
- Sos için yarım su bardağı karamel akıcı bir kıvam alana değin tavada karıştırın.
- Soğuduktan sonradan üstüne dökün ve eşdeğer bir şekilde yayınlama.
- Bezemek için kenara ayırdığınız krema torbası ve krema ucu ile şekil berin.
- Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.