carmeli tiramisu

Tarifin Hikayesi

Karamelli Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet hollanda karamel waffle
  • 100 gram krema (yarım paket)
  • 250 gram mascarpone (1 kutu yada labne)
  • 4 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 3 paket Dr. oetker krema kıvam arttırıcı toz
  • 2 paket (400gr) krema
  • 4 adet karamel waffle
  • 1 kutu kedi dili
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı karamel
  • Süslemek için minik parçalara ayrılmış karamel waffle

Karamelli Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karamel karışımı için; Yapışmayan minik bir tavaya yarım paket krema ile 5 adet hollanda karamel waffle alalım.
  2. Homojen kıvam alana kadar 5 dakika karıştıralım. Soğuması için kenara bırakalım.
  3. Arkasından krema harcı için karamel waffle hariç mascarpone, krema, pudra şekeri, vanilya şekeri ve kıvam arttırıcı tozu mixer yrdımı ile karıştıralım.
  4. Bir su bardağı krema ayırın krema torbasına koyup kenarda tutun.
  5. 4 adet waffle küçük parçalar halinde kesip kenara koyun ( aralara dizilmesi için kullanılacak).
  6. Karamel karışımı kremaya ekleyip yeniden mixer yardımı ile 1dk çırpın.
  7. Arasına sıraya koymak için kedi dili bisküvileri süte batırın (ben 10 saniye beklettim ).
  8. Bor cama dizin ve üstüne krema karışımını sürün.
  9. Arkasından minik kestiğiniz karamel waffle serpin.
  10. Bu işlemi bitmiş edin (2 kat kedi dili bisküvileri döşenmiş olucak).
  11. Sos için yarım su bardağı karamel akıcı bir kıvam alana değin tavada karıştırın.
  12. Soğuduktan sonradan üstüne dökün ve eşdeğer bir şekilde yayınlama.
  13. Bezemek için kenara ayırdığınız krema torbası ve krema ucu ile şekil berin.
  14. Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.