İçeriğe atla
Cevizli Tarçınlı Havuçlu Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 akarsu bardağı şeker
- 1 nehir bardağı süt
- 1 çay bardağı değişken yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 dere bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tane rendelenmiş havuç
- 1 buçuk su bardağı un
- 400 ml süt
- 3 yemek yemek kaşığı un
- 1 akarsu bardağından bir parmak beceriksiz şeker
- 1 paket vanilya
- Üzerindeki süs için çikolata sosu
Cevizli Tarçınlı Havuçlu Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı.
- Önce fırını 180 derece daha alçak üstteki ayar açın ısınsın.
- Tart kalıbınızı tereyağ ile efendice yağlayın.
- Şeker ve yumurtayı köpük olana dek çırpın.
- Daha Sonra süt ve değişken yağ döküp karıştırın.
- Sonra un ,kabartma tozu ,vanilya, şekeri ekleyin çırpın.
- Daha Sonra rendelenmiş havuç ,öğütülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin,spatula ile karıştırın.
- Hamuru kalıba döküp 25 -30 dakika fırında pişirin kürdan testi yapmadan fırından almayın.
- Kek pişerken muhallebisini hazırlayın.
- Süt, un, nişasta ,şekeri tencereye alıp çırpın.
- Ocağı yakın kıvam alana değin karıştırın.
- Sonra vanilya şekeri döküp karıştırın.
- Pişen keki beş dakika soğutup zıt çevirin kontrollü bir şekilde kalıptan çıkarın.
- Üstüne muhallebisini dökün ve çikolata sosuyla desenleri verin.
- Buzdolabında 3 _4 saat bekletin. Servise hazır