Cevizli Yumuşacık Anne Keki

Cevizli Yumuşacık Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (Fazla yumurta sevmeyenler 2 adette kullanabilir)
  • Yarım su bardağından 1 parmak pozitif toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 kabartma tozu
  • 1 küçük yarım limonun suyu (kabartma tozunun üzerine dökülecek)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz (Dövülmüş olacak)
  • Yıldız pasta süsü (Özlem ederseniz üzerini sadede bırakabilirsiniz)

Cevizli Yumuşacık Anne Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikser yardımıyla uygunca çırpalım.
  2. Arkasında süt ve istikrarsız yağı ekleyelim.
  3. Un ve kabartma tozumuzu ekleyelim kabartma tozumuzun üstüne limon suyumuzu dökelim. Uygun Bir Şekilde karıştıralım spatula yardımıyla. Son olarakta dövülmüş cevizlerimizi ekleyelim.
  4. Kek kalıbımızı hafif yağlayıp un serpelim. En daha alçak taban kısmına yıldız süslerimizi serpip üstüne harcımızı dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 – 25 dakika gibi bir sürede pişiyor yalnız her fırın ayrı olduğu için kontrollü pişirmekte menfaat var. Kürdan testiyle de çakmak olası.
  6. İlk sıcağı çıktıktan sonradan diğer bir tabağa aktarabilirsiniz kekimizi. Tadına doyum olmuyor. Çoktan sağlık durumu olsun 🙂