Çikolata Soslu Muzlu Tart Kek

Tarifin Hikayesi

Çikolata Soslu Muzlu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 dere bardağı şeker
  • 1 çay bardağı istikrarsız yağ
  • 1 nehir bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un(bardak ölçüm 220 ml)
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek yemek kaşığı kakao
  • 1 adet muz
  • 1 dere bardağına yakın süt

Çikolata Soslu Muzlu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker 5-6 dk rengi açılıp köpük köpük oluncaya değin çırpalım.
  2. Sıvıyağ,süt ve vanilya ilave edilir her yerde çırpılır.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim ve un hamura karışacak değin çırpalım.
  4. Yağlanmış kek kalıbımıza hamuru boşaltalım.
  5. 170 derece evvelden ısıtılmış daha alçak üst akort fırında yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
  6. Pişen kekimizi soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonradan servis tabağı yardımıyla ters çevirip kalıptan çıkaralım.
  7. Çikolatalı sosu için.Tencereye süt,şeker,nişasta ve kakao alınır pürüzsüz kıvam olana dek çırpalım.
  8. Ocağın altı açılır ve sürekli karıştırılır kaynayıp göz göz oluncaya kadar çikolatalı sos pişirilir.
  9. Fırından çıkartılan tart kek süt ile ıslatılır kekin üstüne ince indirimli muz dilimleri dizilir.
  10. En son üstüne çikolatalı sos gezdirilerek hertarafını spatula ile düzgünleşrelim.
  11. 2-3 saat beklettikten daha sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.