İçeriğe atla
Çikolata Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 400gr crema liquide (akıcı)
- 200 gram bitter çikolata
- 5 adet yumurta
- 175 gram şeker
- 175 gram un
- 75 gram tablet çikolata
- 1 çay kadeh değişken crema
- 1 dere bardak ılık su
- 1 akarsu bardak toz şeker
Çikolata Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 evre. 200gr crema ocak’ta bir taşım ısıtın çikolata sıcak crema dökün, iyice karışsın.
- Ardından 200 gram soğuk crema dökün pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Film streçle hava almayacak şekilde üstünü kapatıp, bir gün dolapta bekletin.
- Ertesi gün çıkarıp, mikserler şantiye olana dek çırpın.
- 2 faz pandispanya keki yapımı. Yumurta ve şekeri tamamen şantiye olana kadar çırpın.
- Unu döküp yumurta sönmeden hafifçe çırpın.Kalıbın ölçüsü 16*30*8cm dairesel kalıba harcı dökün.
- Evvelden ısıttığımız 185c fırında kekimiz 45 dk pişirip kapağı aralayıp tahta kaşık koyup bu şekilde 8dk dek bekleyin.
- daha sonra çıkarıp soğumaya bırakın. Bu ölçülerde 5 dilim kesdim.
- Daha sonrada herkatını şerbetli ıslatıp cremadan koyun. Süsleme zevke kalmış bukadar kolay ve lezzetli