Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı istikrarsız yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yemek yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 bardak un
  • 1 paket kremşanti
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1,5 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket çikolata sos
  • 2,5 su bardağı süt

Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Keki için yumurtaları ve şekeri çırpın. Ilık su, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyin. Tahta kaşık ile karıştırın.
  2. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşık ile tamamen karıştırın.
  3. Yağladığınız borcama harcı dökün ve 180 dereceye ayarladığınız soğuk fırına verin 25 dk dek sonradan pişmiş oluyor.
  4. Fırından çıkarttığınız keki soğumaya bırakın.
  5. Krema için; toz kremşanti, süt pudra şekeri ve hindistan cevizini çırpma kabına alıp, koyulaşana kadar çırpın.
  6. Soğuyan keki ortadan ikiye bölün alt tabanı servis tabağına alın süt ile ıslatın. Arasına kremayı koyup, diğer keki üstüne koyun süt ile ıslatın.
  7. Üzeri için; çikolata sos ve sütü pişirin. Soğuduktan daha sonra kekin üzerine dökün. Çikolata sosu da döktüğünüz pastanızı dilediğiniz gibi süsleyin.