İçeriğe atla
Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı istikrarsız yağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 yemek yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 bardak un
- 1 paket kremşanti
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 1,5 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket çikolata sos
- 2,5 su bardağı süt
Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurtaları ve şekeri çırpın. Ilık su, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyin. Tahta kaşık ile karıştırın.
- Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşık ile tamamen karıştırın.
- Yağladığınız borcama harcı dökün ve 180 dereceye ayarladığınız soğuk fırına verin 25 dk dek sonradan pişmiş oluyor.
- Fırından çıkarttığınız keki soğumaya bırakın.
- Krema için; toz kremşanti, süt pudra şekeri ve hindistan cevizini çırpma kabına alıp, koyulaşana kadar çırpın.
- Soğuyan keki ortadan ikiye bölün alt tabanı servis tabağına alın süt ile ıslatın. Arasına kremayı koyup, diğer keki üstüne koyun süt ile ıslatın.
- Üzeri için; çikolata sos ve sütü pişirin. Soğuduktan daha sonra kekin üzerine dökün. Çikolata sosu da döktüğünüz pastanızı dilediğiniz gibi süsleyin.