Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı süt
  • 200 gram krema
  • 80 gram bitter çikolata
  • 2 paket krem şanti (kakaolu)
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Fıstıklı draje
  • 2 paket krema (400gr)
  • 200 gram bitter çikolata
  • Fındıklı krokan

Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri 10 dk çırpın.
  2. Kuru malzemeleri eleyerek ekle ve spatula ile alttan üste dürüst söndürmeden karıştırın.
  3. 180 derece fırında 40 dk pişirin.
  4. Kek soğuduktan daha sonra 3 e dilimleyin.
  5. Ara krema için kremayı derin tavaya alın ve ocakta kaynatmadan ısıtın.
  6. Üzerine çikolataları ekleyip eriyene dek karıştırın.
  7. Buzdolabına soğuması için kaldırın.
  8. Şantiyi süt ile çırpın buzdolabına kaldırın.
  9. Her iki kremayı soğuduktan sonra büyük kasede birleştirin ve mikserle 5 dk çırpın.
  10. Pasta kekinin her katını yarım su bardağı kadar süt ile ıslatın.
  11. Araya kremayı sürün ve fıstıklı çikolata drajelerini serpin.
  12. İkinci katına da benzer işlemi uygulayın.
  13. En son katı kapat ve pastanın her yerini kalan krema ile kaplayın.
  14. Buzdolabına kaldır soğusun.
  15. Kaplama ganajı için derin tavaya 2 paket kremayı ısıtın üstüne çikolatayı ekleyin ve karıştırın.
  16. Tezgahta ılıyana dek bekletin.
  17. Pastanın üstüne kaplama ganajı ile kaplayın.
  18. Buzdolabına kaldır pasta dinlensin 1 saat kadar.
  19. Sonradan fındık krokanları üstüne parçalayarak bol bol serpin.
  20. Pastayı 1 gece buzdolabında kapağı kapalı olarak dinlendir. Sıhhat olsun ☺️.