İçeriğe atla
Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 500 ml süt
- 4 yemek yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 pk vanilya
- 1 yemek yemek kaşığı margarin
- Damla çikolata
- 1 paket krema
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket bitter çikolata
Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce muhallebisine hazırlıyoruz. Süt ve un, şeker, nişasta katıp karıştırarak kaynatıyoruz .
- Daha Sonra margarin ve vanilyayı ekliyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra altını kapatıp soğutuyoruz.
- Keki için;3 yumurtayı şekerle çırpıyoruz.
- Üzerine un ,vanilya ,kabartma tozunu ekliyoruz.
- Dikdörtgen tepside yağlı kağıdın üzerine seriyoruz.
- 170 derecede azami 15 dakika pişiriyoruz .
- Çıkardığımızda arasına muhallebi komple döküp yayıyoruz.
- Üstüne bolca damla çikolata döküyoruz ve rulo şekline getiriyoruz.
- Pasta dolapta üç dört saat soğuduktan sonra ısınmış krema da 2 paket çikolatayı katıp eritiyoruz ayrıntılarıyla karıştırıyoruz .
- Daha Sonra pastanın üstüne döküp pastayı süsleyip servis ediyoruz sıhhat olsun.