Çikolatalı Tart Pasta

Çikolatalı Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı istikrarsız yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 nehir bardağı un (Kek kıvamında olacak unun markasına tarafından arz değişken )
  • Muz (Kekin üzerine sıralamak için)
  • 2.5 su bardağı süt (500 ml)
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket akışkan krema
  • Yarım paket akıcı krema
  • 100 gram çikolata bitter sütlü girift

Çikolatalı Tart Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce kek harcını hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri köpürünceye dek çırpın. sonradan öteki sıvı malzemeleri ekleyin.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip ayrıntılarıyla margarinle yağlanmış tart kalıbına harcı dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin piştikten sonradan soğuyunca ters çevirip üzerine muz dilimleri koyun.
  3. Kreması için süt kreması hariç diğer malzemeleri tencereye koyun ve kaynayana dek karıştırın kaynadıktan sonradan soğuması için kenara alın soğuyunca süt kremasının yarısını ekleyip adamakıllı karıştırın kekin üstüne muzların üzerine kremayı yayın.
  4. Çikolata sos için kremayı ocakta ısıtın kaynamasın ısınsın tatmin edici içine çikolatayı parçalayıp atın sıcağın da erisin dilerseniz damla çikolatada kullanabilirsiniz.
  5. Pastanın en üstteki kısmına sosu yayınlama dinlendirin ve servis edin. Sağlık olsun ?