Tarifin Hikayesi
Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım akarsu bardağı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 paket pasta kreması
- 1 paket sıvı krema
- 200-250 gr beyaz çikolata
- 2 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri uygun bir şekilde çırpalım. Su,nişasta ve unu ekleyip karıştıralım. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile alttan tepede dürüst karıştıralım.
- Pandispanya harcını 20 cm kelepçeli kalıbıma döküp evvelden ısıtılmış 175 derece fanlı fırında 45 dk pişiriyoruz. Kek pişince kalıptan çıkartıp soğumasını bekleyelim.
- Kremayı tavaya alıp içerisine beyaz çikolataları ekleyip eritelim ılıyınca pudra şekerini de ekleyip yüksek devirde çırpalım 2 paket pasta kremasını bambaşka kapta çırpıp kremalı karışım ile birleştirelim adamakıllı karıştıralım.
- Buzdolabında 40-45 dk dinlendirelim.
- Pişen keki 5 parçaya bölüp her katını süt ile ıslatıp yaptığımız beyaz çikolatalı kremayı ekleyip muz ve damla çikolatasi ekleyip tüm katlar bitene dek aynı şekilde devam ediyoruz.
- Dış yüzeyini çikolatalı krema ile uygun bir şekilde sıvayıp istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
- Pastanın dışı içinde 2 paket çikolatalı pasta kreması kullandım.
- Deneyeceklere çoktan sağlık olsun ?.Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz. ? ziyaret etmişken abone olmayı ve zil sesini açmayı unutmayın ?.