Çilek Pastası/Erdbeere Torte

Çilek Pastası/Erdbeere Torte Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım akarsu bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket kremşanti
  • 1 paket kaymak 250 gram(almanya’da yaşayanlar için mascarpone kullanabilir)
  • 4 paket krema sertleştirici (almanya’dakiler için 4 paket sahnefest oluyor)
  • 2 paket vanilya şekeri

Çilek Pastası/Erdbeere Torte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 5 adet oda sıcaklığında yumurtayı beyaz rengini alıncaya dek mikserde çarpıyoruz.
  2. 1 su bardağı bardağı şekeri ve bir paket vanilyayi ekliyoruz.
  3. Unumuzu, nişastamizi ve kabartmatozunu eliyoruz daha pofuduk pandispanya elde ediyoruz eklediğimizde.
  4. Bütün malzemeleri ekledikten sonra siptatula ile yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış fırında daha aşağı üst ayarda takriben 40 ,45 dk 160°derecede pişiriyoruz.
  6. Pandispanyamiz piştikten sonradan soğumaya bırakıyoruz.
  7. Ondan kaç kat yerine getirmek istiyorsak ona göre kesiyoruz. Ben üç kat yaptım pandispanya kekimi üçe kestim.
  8. Kesme işlemi bittikten sonradan ara kartlara pastamizin kremasini sürüyoruz, ara kartlara meyve de koyabilirsiniz isteğe tarafından muz, çilek veya çikolata parçacıkları da olabilir.
  9. Pastamizin kremasinin sürmesini bitirdikten sonradan krem şantimizi dışına isteğimizi şekli verelim.
  10. Pastamizin dışını isteğimiz gibi süsleyebilirz.
  11. Ben çilek ile süsledim.Yapıp yiyenlere sağlık olsun. ?.