Çilekli Mascarpone-Quark Dilimleri

Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yumurta akı
  • 6 yumurta sarısı
  • 200 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Bir çimdik tuzlu
  • 150 gr un
  • 50 gr nişasta
  • 1 nehir kaşığı kabartma tozu
  • 3 paket mascarpone
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 paket akıcı krema
  • 4 paket krema sertleştirici
  • 200 gr beyaz çikolata (eritilmiş)
  • Donatmak için dilediğini meyveyi kullanabilirsin ben çilek kullandım

Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pandispanya için 6 yumurta akını şekerin yarısıyla, bir çimdik tuz ve bir paket vanilya şekeri ile kar olana değin çırpalım.
  2. sonra 6 yumurta sarısını geri kalan şekerle rengi beyazlaşana kadar çırpalım.
  3. Kar gibi olan yumurtanın beyazını kaşık kalık yumurta sarısı karışımına ekleyelim.
  4. Spatula ile alttan üste karıştıralım.
  5. En son unu nişastayı ve kabartma tozunu eleyerek içerisine ekleyelim ve alttan üste karıştıralım.
  6. 170 derecede 40dk kadar pişirelim.
  7. Piştikten sonradan soğumaya bırakalım ve 3 eşdeğer parçaya ortasından keselim.
  8. Krema için 3 mascarpone, bir su bardağı pudra şekeri ve bir paket krema sertleştirici kısa bir süre için çırpalım.
  9. Başka bir kapta 3 paket istikrarsız kremayı 3 paket sertleştirici ile katılaşana kadar çırpalım.
  10. daha sonra kremaları buluşturalım.
  11. En son beyaz çikolatayı eritip içerisine mikserle çırparak yedirelim.
  12. Pastanın ilk katına krema ve çilek yerleştirelim.
  13. İkinci kaya yine krema.
  14. Son katına krema ile kaplayıp üzerini süsleyelim.