Önce yumurtanın beyazını kar haline gelene değin çırpıyoruz.
Sarısını da köpük haline getiriyoruz akışkan yağ ve sütü ilave edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ilave ediyoruz,.
Spatula yardımıyla beyazını içine ek edip karıştırıp kelepçeli kalıba döküyoruz (26 cm).
180 derece fırında 25-30 dk kontrollü şekilde pişiriyoruz.
Kreması için; akışkan kremayı mikser ile çırpıp sertleşince marmeladı ekleyip karıştırıyoruz, guark ilave edip her yerde karıştırıyoruz, dolapta 15-20 dk dek dinlendiriyoruz (Sadece krema ile yaparsanız kremayı çırpın soğusun, en son marmelad ekleyip, kek ile birleştirerek tamamlayabilirsiniz)
Soğuyan kekimizi ikiye bölüp pasta çemberine alıyoruz.
Arasına kremayı koyuyoruz, üzerine çilek dilimleri koyup ikinci kek dilimini kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Üzeri için; çilekleri rondodan geçirip tencereye alıyoruz.
İçine; şeker ve agar agar koyup karıştırıyoruz orta ateşte kaynayıp, yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
5 dk dek bekletip kekimizin üzerine döküyoruz, dolaba kaldırıyoruz. en az 2-3 saat değin dinlendiriyoruz.
Çıkınca pastamızın kenarlarına badem kırıntısı serpiştirip üstüne çilek dilimleri koyarak servis edebilirsiniz, sağlık olsun ??✨.