Çilekli Rulo Pasta

Çilekli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı akıcı yağ
  • Bir fiske tuzlu
  • Yarım akarsu bardağı şeker
  • Yarım dere bardağı ılık su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 akarsu bardağı şeker
  • Yarım akarsu bardağı su
  • 1 paket toz krem şanti
  • 250 gram çilek

Çilekli Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilk Önce kremamızı yapıyoruz. Tenceremize süt,şeker,un,nişasta,su,yumurta sarısını alıp uygunca çırpıyoruz ve ocağa alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  2. Ocaktan aldıktan sonradan içinde tereyağ ve vanilini ekleyip adamakıllı karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Gelelim pandispanyanın yapılışına. 3 yumurta beyazını bir kaba koyup içine bir fiske tuz ekleyip traş köpüğü gibi olana dek en yüksek seviyede çırpıyoruz.
  4. Çırparken içine şekerimizi kademeli olarak ekliyoruz.
  5. Ayrı bir kapta yumurta sarılarımızı koyuyoruz 1-2 tur çırptıktan sonradan içine akışkan yağ ve suyumuzu koyup köpük köpük olana dek 1 dk kadar çırpıyoruz.
  6. Arkasından un ve kabartma tozumuzu eleyerek karışımımıza döküp her tarafta karıştırıyoruz.
  7. Yumurta sarılarımızın içine köpükleşen yumurta beyazlarımızı aşamalı olarak ekleyip aşağıdan yukarıya dürüst havalandıra havalandıra karıştırıyoruz.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize karışımımızı döküp adilane yayıyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 12-13 dk pişirip fırından çıkar çıkmaz dışarı alıp soğumaya bırakıyoruz.
  10. Pandispanya ve kremamız soğuk olacak❗️.
  11. Soğuyan pandispanyamızdan yağlı kağıdı çıkartıp zıt çeviriyoruz.
  12. Kremamızın 2/3’lik kısmını yayıyoruz sonra çileklerimizi de ekleyip itinalı bir şekilde rulo şeklinde sarıyoruz.
  13. Kalan kremayı da üstüne yayıp dilediğimiz gibi süslüyoruz.