Çilekli Yaş Pasta

Çilekli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Çeyrek dere bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 yemek kaşığı silme kakao
  • 1 paket hazırlanmış pasta kreması
  • 10- 15 adet büyük çilek
  • 2 adet muz
  • 1 paket krema
  • 180 gram çikolata
  • Süt
  • Yan süsleme (çileklerin dağılmaması için)

Çilekli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri 1 dakika çırpalım.
  2. sonradan sıcak suyu yavaş yavaş ekleyelim ve 3 katı olana değin çırpalım (takriben 10 13 dakika).
  3. Bir kabın içerisine kalan bütün malzemeleri eleyelim kaşıkla karıştıralım ve hazırladığımız yumurta harcının içine parça parça ekleyelim (tek seferde eklemeyin) spatula yardımıyla söndürmeden alttan üstte yavaş yavaş karıştıralım.
  4. Fırın tepsimize yağlı kağıdı serelim pandispanya harcımızı dökelim önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim.(piştiğinden emin olmadan kapağı açmayın pandispanya sönebilir).
  5. Hazır kremamızı kutusunda yazar şekilde hazırlayalım benim kullandığım 3 dakikada hazır olandı dolapta beklememe gerek kalmadı.
  6. Fırından çıkıp soğuyan pandispanyamızı yerinde bir kalıpla keselim ( ben 2 kat kestim )
  7. İlk katımızı tabağımıza alalım üzerine fırçayla süt sürelim yan dekorla pandispanyamızı sıkıca sarıp bantlanalım.
  8. Çileklerimizi uygun bir şekilde kesip yan dekora yaslayarak çevreleyelim ve kremayı dökelim pastamızın orta kısmına istediğiniz meyveyi çikolatayı ekleyebilirsiniz çileklere fazla yakın olmaması yeterli ben muz ve çilek kullandım.
  9. Her Yerde muzu kapatacak ve çileğin üzerine gelecek değin krema sıkalım.
  10. İkinci kat pandispanyamızı katalım onun üstüne de fırçayla süt sürelim eğer vaktiniz varsa bu şekilde üzerini streçleyip 1 gece dolapta bekletelim.
  11. Dinlenen pastamızın üzerini bezemek için kremayı tavaya alalım.
  12. Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatıp çikolatayı ekleyelim tümü eriyene değin karıştıralım ve adamakıllı kıvam alıp soğuyana dek dolapta bekletelim daha sonra istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz?.
  13. Pandispanyayı sürükleyici şekilde keserseniz öteki yerleri de bardakla kesebilirsiniz .
  14. Kalan malzemeleri porsiyonluk pasta yaparak değerlendirmiş olursunuz.