Çizkek

Cheesecake (Käsekuchen) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un (200 gram)
  • Yarım nehir bardağı  şeker (80 gram)
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (80 gram)
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 nehir kaşığı kabartma tozu
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • Bir tutam tuz
  • 2,5 su bardağı quark süzme yoğurt (750 gram)
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı  şeker (200 gram)
  • Yarım su bardağı süt (125 ml)
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 tane limon suyu
  • 1 paket  krema (200 ml)

Cheesecake (Käsekuchen) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamur malzemelerinin hepsini bir barbar koyun ve yoğurun daha sonra folyoya sarıp buzdolabında yaklaşık 10-15 dk bekletin.
  2. Çırpma kabına şeker ve yumurtayı koyun iyice rengi açılana dek çırpın daha sonra quarkı(süzme yoğurt) ekleyin.
  3. Puding tozunu sütünü, limon suyunu ilave edip çırpmaya devam edin.
  4. Sıvı kremayı bambaşka bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpın.
  5. sonra hazırlanan iki karışımı spatulayla yavaş yavaş birbirine karıştırın.
  6. Krema hazırlanmış olduktan sonradan buzdolabındaki hamuru çıkarın ve kullanacağınız kalıbı evvelden yağlayın altına da pişirme kağıdı koyun.
  7. Hamuru eksik eksik kopartarak kalıba eşit bir şekilde paylaştırın.
  8. Bu operasyon bitikten daha sonra hazırladığınız kremayı pasta kalıbına dökün.
  9. Evvelden 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kapağını açmadan pişirelim.
  10. Pastamız pişerken baya kabaracaktır bu çok alışılagelmiş sonra o kabarıklık yavaş yavaş inecektir. İlk çıkınca ortası yumuşak olur pişmemiş değildir,durdukça katılaşacaktır.
  11. Gönder fırından çıkarmayın fırın kapağını yarım açıp yarım saat bekleyip fırından alalım pastamızı.
  12. Bir gün buzdolabında bekledikten sonra yiyebilirsiniz. 
afiyet olsun