Denenme Rekoru Kıran Malaga Pastası

Tarifin Hikayesi

Denenme Rekoru Kıran Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker ( kadeh ölçüsü 200ml )
  • 1 akarsu bardağı akışkan yağ
  • 1 dere bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 akarsu bardağı süt ( bardak ölçüsü 150ml)
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket 200ml süt keması
  • 140 gram bitter çikolata
  • 40 gram sütlü çikolatala
  • Fıstık

Denenme Rekoru Kıran Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce kekini hazırlayalım.
  2. Uygun bir kasenin içerisinde yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek mikserle çırpalım.
  3. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrardan çırpalım.
  4. Son olarak kuru malzemeleri ilave edip kısa süreli çırpalım. Mikseri çıkaralım.
  5. Spatula ile kek harcını havasını söndürmeden dışarıdan içe doğru karıştıralım.
  6. Ve margarin veya tereyağı ile yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine kek harcını dökelim.
  7. Daha evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
  8. Benim fırınımda 20 dakikada pişti. Siz pişme süresini kendi fırınınıza tarafından belirleyin lütfen.
  9. Kreması için tereyağı ve krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alalım, ocağa almadan bir çırpıcı ile karıştıralım.
  10. sonradan ocağa alalım karıştırarak pişirelim.
  11. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3 – 4 dakika pişirip ocaktan alalım.
  12. İçerisine tereyağı ek edelim ve eriyene kadar karıştıralım.
  13. Kremanın tez soğuması için ayrı bir kaseye alalım.
  14. Soğuyan kremanin içerisine krem şantiyi ek edip mikserle pürüzsüz kıvam elde edene kadar mikserle çırpalım.
  15. İlk sıcaklığı çıkan kekin üstüne kürdanla sıkça delikler açalım.
  16. 1 akarsu bardağı süt ile keki ıslatalım.
  17. Üstüne hazırladığımız kremayı dökelim.
  18. Kekin her yerine eşdeğer miktarda gelmesine uyarı edelim.
  19. Muzları 2 parmak gidip gelen kremanın üstüne dizelim.
  20. Süt kremasını tavaya alalım, kaynama noktasına gelince ocaktan alalım.
  21. Çikolataları ilave edip eriyene kadar karıştıralım.
  22. Sos ılıyınca muzların üstüne gezdirelim.
  23. Son olarak benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ufak bir buzdolabı poşetin içerisine alalım.
  24. Ucunu incecik keselim.
  25. Muzların üzerini şeritler halinde süsleyelim.
  26. Son olarak fıstık veya cevizli ile süsleyelim.
  27. Pastayı 1 gece buzdolabında dinlendirirseniz fazla güzel bir netice elde edersiniz.Vaktiniz yoksa en az 5 saat dinlendirelim. Deneyecek olanlara şimdiden sıhhat şifa olsun