Dertli Pasta

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 er paket vanilya ve kabartma tozu
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 tepeleme yemek yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 poşet krem şanti(ben 1 tatlı kaşığı dark kakao da ekledim)
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 80 veya 100 gram bitter çikolata (sütlü ile girift da kullanabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya

Gözü Yaşlı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta aklarını 1 su bardağından bir parmak yetersiz şeker ile bembeyaz bir traş köpüğü olana kadar çırpın. (kaseyi zıt çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvamda olmalı)
  2. Diğer tarafta yumurta akları,limon suyu ve sıcak suyu rengi-kıvamı hafif açılana kadar çırpın.
  3. Un,kakao,karbonatı da ekleyip karıştırın.
  4. Yumurta aklı karışımı spatula yardımı ile söndürmeden yavaşça parçalar halinde ekleyip yedirin.
  5. Evvelden ısınmış 175 derecelik fırında kontrollü pişirin kurdan testi yapıp alın.
  6. Üstüne kurdan ile delikler açıp kenara alın. 1 kadeh sıcak süte bitter çikolata ekleyip karıştırarak yedirin.
  7. Delikler açtığımız kekimize sıcaklıyken dökün.
  8. Kremşantiyi soğuk sütle mikser yardımı ile çırpın.
  9. Buzdolabına kaldırın.
  10. Kek sütlü sosu çekip soğuyunca krem şantiyi üstüne yayınlama.
  11. Yeniden streçleyip buzdolabına kaldırın.
  12. Sosu:tereyağ ve çikolata haricindeki malzemeleri kaynayana dek karıştırılır.
  13. Kaynamaya başlayınca parçalanmış çikolata katılıp karıştırılır ve altı kapatılır.
  14. Tereyağı ekleyip üze streçlenir.
  15. İyice soğuyunca pastanın üzerine dökülüp dilediğiniz biçimde süslenir. Tercihen bir gece buzdolabında bekletilip servis edilir.