İçeriğe atla
Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek yemek kaşığı süt
- 4 yemek kaşığı akıcı yağ
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 poşet sade krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
- 2 minik kare sütlü çikolata
- 2 ufak kare bitter çikolata
Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için,yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene değin mikserle çırpalım.
- Kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim. Süt ve istikrarsız yağıda ekleyip çırpalım.
- Yağlanmış kare borcama kek harcımızı boşaltalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim.
- Kek fırından çıktıktan 2 dakika daha sonra bir kadeh sütle ıslatalım.
- Üzeri için soğuk süt ve krem şantiyi sertleşinceye dek çırpalım ve buzdolabında bekletelim.
- Soğuyan kekin üzerine krem şantiyi yayalım ve buzdolabında bekletelim.
- Çikolata sosuna süt ve çikolataları ekleyip pişirelim.
- Soğuyan çikolata sosunu üstüne dökelim ve 1 gece buzdolabında bekletelim.Afiyet olsun.