Efsane İncirli Muhallebili Kek

Efsane İncirli Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 tane büyükçe kuru incir (1 su bardağının içinde ıslatılmış)
  • 1 nehir bardağı ceviz
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 akarsu bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı +1 çorba kaşığı un
  • 1 akarsu kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı inciri ıslattığımız su
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı granül kahve
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek yemek kaşığı un
  • 3 yemek yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kremşanti
  • 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Efsane İncirli Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir barak suyun içine incirleri bekletelim. Yumuşasın diye 5 dakikanın sonunda incirleri süzelim ve minik minik lüp şekline doğruyalım.
  2. Birbirine yapışmasın diye bir çorba kaşığı unla karıştıralım.
  3. Genişçe bir kabın içine yumurtayla şekeri ekleyip tamamen çırpalım. Sütünü ekliyelim bikaç dakika daha çırpalım.
  4. Unu, kabartı tozu, vanilya ve tarçını bir süzgece ekleyip yumurtalı karışıma eliyelim ve incirlerimizi cevizimizi ekleyip spatulayla karıştıralım.
  5. Yağlanmış tepsiye dökelim en ince ayrıntısına kadar yayalım.
  6. 170 derecelik ısınmış alt üst ayarda pişirelim.
  7. 20 dakikanın sonunda denetleme edelim ve tepsimizi bir daha aşağı bölüme bırakıp pişirmeye devam edelim. Benim fırında 35 dakika pişirdim herkesin fırını öbür olur kontrollü olun.
  8. Diğer yana kremasını yapalım. Tüm malzemeleri tencereye ekleyip tamamen çırpalım ve ateşe alalım kıvam alana dek çırpalım ve pişirin kremamızı ateşten alalım ve kremşantimizi ekleyip mikserle bikaçdakika çırpalım.
  9. Kremşanti kullanmak istemeyen bir çorba kaşığı tereyağı yada 100 ml krema kullanabilirsiniz.
  10. Kremayı diğer yana şerbet için suyumuzu şekerimizi ateşe alalım kaynadığı an kahvemizi ekleyip ekleyip erimesini sağlayalım ve ocaktan alalım.
  11. Fırından meydana çıkan kekimizi bikaç yerinden kürdanla delelim ve kahveli şerbetimizi ekliyelim ve ılınmış kremamızı üstüne döşeyelim.
  12. En sonda üzeri için hazırlamış olduğumuz hindistan cevizli karışımla süslüyelim ve buzdolabında 3- 4 saat bekletelim. Servise hazırlanmış.