Ekler

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • 3 tane yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 akarsu bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 (yarım) paket toz krem şanti
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek yemek kaşığı margarin yada tereyağı
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Sütlü çikolata

Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Başta muhallebiyi yapıyoruz toz krem şanti hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıp pişiriyoruz.
  2. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ılıklaştıktan sonra toz krem şantinin yarısını ek edip blender ile karıştıralım(soğumaya bırakalım. ).
  3. Hamuru için tencereye margarin ya da tereyağını alıp eritiyoruz.
  4. Eridikten sonradan yağa su, şeker ve tuzu ek edip karıştıralım.
  5. Kaynamaya başladıktan sonradan unu ilave edip hamuru kavuralım.
  6. Hazırladıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ara ara karıştıralım.
  7. Hamura yumurtaları tek tek kırıp blender ile uygunca çırpalım.
  8. Kıvamı yoğun ise 1 yumurta ek edin.
  9. Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak sıkalım.
  10. Kenarlarını akıcı yağla düzeltip 170 derece fırında 20-30 dakika pişiriyoruz.
  11. Fırından meydana çıkan hamuru bıçakla 2 ye ayırıp hazırladığımız kremayı ortasına sıkıyoruz.
  12. Üzeri için benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıyoruz.