Ekler

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • 100 gram krema
  • 120 gram bitter – sütlü çikolata

Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı ve suyu koyuyoruz.
  2. Kaynayan sulu karışımımıza unu ekliyoruz ve 4,5 dk baştan başa hiç bırakmadan karıştırıyoruz.
  3. Hamuru ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. Ilıyan hamurun içerisine yumurtaları ekliyoruz lakin burası manâlı yumurtaları tek tek kırıyoruz ve her yumurtada karıştırıyoruz. Hamur yapışkan bir kıvam alacak.
  5. Hamuru 10 dk dinlenmeye bırakıyoruz ve sıkma torbasına koyup şekil veriyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dk pişiriyoruz.
  7. Tencereye süt, un,nişasta, şeker ve yumurtayı koyup karıştırıyoruz göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
  8. Kaynayan kremayı ocaktan alıp içerisine vanilyayı ekliyoruz.
  9. Soğumaya bırakalım soğuduğunda kremşantiyi ekleyip 3-5 dk mikserle çırpalım.
  10. Ganajı için kremayi soslukta ısıtıp ocaktan alalım ve içine çikolatayı ekleyip eritelim.
  11. Hamurumuz piştikten sonradan ılımaya bırakıyoruz.
  12. Ortadan ikiye bölüyoruz ve sıkma torbasına ile kremayı içine sıkıyoruz.
  13. Üste gelen parçayı ganaja batırıyor krema sıktığınız kısmın üstüne alıyoruz. Sağlık olsun.