Elmalı Kek

Tarifin Hikayesi

Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı istikrarsız yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 elma
  • 1 dere kaşığı tarçın

Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şekeri, yoğurdu ve değişken yağı karıştırma kabına alın ve homojen bir kıvam alana dek tel çırpıcı ile karıştırın.
  2. Karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kalan karışıma yumurta, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin karıştırın.
  3. Fırın kabını yağlayın ve kek harcını dökün.
  4. Kek harcını kalıba döktükten daha sonra elmaları soyup dilimleyip kekin üstüne sıralıyoruz.
  5. Fırını 170 dereceye ayarlayın keki fırına koyun. Üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Piştikten sonra fırından çıkarıp 10 dakika bekleyin.
  7. Ayırdığımız karışıma tarçın koyup, karıştırın ve kekin üstüne eşit bir şekilde dökün.
  8. 1-2 saat dinlendirdikten sonradan servis edebilirsiniz