Elmalı Soslu Kek

Elmalı Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı değişken yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2-3 adet elma

Elmalı Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına akıcı yağ, yoğurt, toz şeker ve vanilya’yı katıp aynı yapılı olan kıvam olana kadar çırpalım.
  2. Hazırladığımız sostan 1 su bardağı kaldıralım buzdolabına katalım.
  3. Yumurtayı ekleyip çırpalım.
  4. Kuru malzemeleri ekleyip çırpalım.
  5. Kullanacağınız kalıbı ister yağlayın isterseniz altına yağlı kağıt serin.
  6. Hazırladığımız harcı kalıba dökelim.
  7. Elmaların kabuğunu soyup dilimleyelim. (elmalar ekşi ise azıcık toz şeker ile karıştıralım).
  8. Elmaları kekin üzerine dizelim.
  9. Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirelim pişme süresi fırınınıza tarafından değişiklik gösterebilir.
  10. Kek piştikten sonra 3 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  11. Ayırdığımız 1 kadeh sosu kekin üstüne dökelim ve fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde yayalım.
  12. Kek soğuduktan sonradan servis etmeye hazırdır.Afiyet olsun