İçeriğe atla
Elmalı Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı değişken yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2-3 adet elma
Elmalı Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına akıcı yağ, yoğurt, toz şeker ve vanilya’yı katıp aynı yapılı olan kıvam olana kadar çırpalım.
- Hazırladığımız sostan 1 su bardağı kaldıralım buzdolabına katalım.
- Yumurtayı ekleyip çırpalım.
- Kuru malzemeleri ekleyip çırpalım.
- Kullanacağınız kalıbı ister yağlayın isterseniz altına yağlı kağıt serin.
- Hazırladığımız harcı kalıba dökelim.
- Elmaların kabuğunu soyup dilimleyelim. (elmalar ekşi ise azıcık toz şeker ile karıştıralım).
- Elmaları kekin üzerine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirelim pişme süresi fırınınıza tarafından değişiklik gösterebilir.
- Kek piştikten sonra 3 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
- Ayırdığımız 1 kadeh sosu kekin üstüne dökelim ve fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Kek soğuduktan sonradan servis etmeye hazırdır.Afiyet olsun