İçeriğe atla
Enfes Kremalı Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardak şeker
- 1 çay bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı istikrarsız yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su kadeh un
- 2 tane rendelenmiş havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 akarsu bardağı ceviz ya da fındık kırığı
- 2 yemek yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (Ben darı kullandım)
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek yemek kaşığı şeker
- 3 su kadeh süt
- 1 yemek yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Enfes Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilk Olarak kremamızı hazırlıyoruz. Bunun için bir tencerede tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamı alıncaya değin pişiriyoruz.
- Tencerenin altını kapatıp vanilya ve tereyağ ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Bir çırpma kabında yumurta ve şekeri beyazlayana dek çırpıyoruz.
- daha sonra sıcak suyu yavaş yavaş ek ederek çırpıyoruz.
- daha sonra istikrarsız yağıda ilave edip bir dakika daha çırpıyoruz.
- Un ,kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek karışımımıza ekliyoruz.
- sonradan havucu tarçını ve cevizi ekleyip yağlanmış kalıba döküyoruz (ben çember kalıp kullandım lakin siz isterseniz borcamda da yapabilirsiniz)
- sonradan soğuyan kremamızı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Soğuyan keki de 2 eşit parçaya kesip arasına krema ekliyoruz. (borcam kullanacaksınız yelken direği kekin üstüne dökebilirsiniz)