İçeriğe atla
Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
- Yarım akarsu bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 300 gram un(2,5-3 su bardağı)
- 1 kg quark(süzme yoğurt)
- 200 gr şeker (300ml kadeh ile 1 bardak)
- 1 nehir bardağı akıcı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 100 ml krema(yarım kutu)(schlagsahne)
- 2 paket vanilyalı şekersiz puding(37grlık)
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 800 gram mürdüm eriği (4’e bölünmüş)
- 100 gram file badem(fındık,ceviz olabilir)
Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için zorunlu malzemeleri yoğurma kabına alıp şeker eriyene dek karıştırılır.
- yavaşça un ekleyip ele yapışmayan kurabiye kıvamında bir hamur yoğurulur.
- Hamurun yarısından fazlası kelepçeli kalıba yerleştirilmek için kalanı üzerine kırıntı hamur planlamak için ayrılır.
- Hamur 15-20 dakika dolapta bekletilir.
- İki yağlı kağıt aralarında hafif un serperek merdane ile açılır ve kalıba yerleştirilir.
- Ayrılan hamura yarım kadeh un ekleyip ufalayarak kırıntı hamur hazırlanır.Bu işlemi robottada yapabilirsiniz.
- Kremayı hazırlayana değin hamurlar her yerde dolaba koyulur.
- Kreması için çırpma kabına quark,şeker,akıcı yağ,krema,süt koyulur ve mikser ile çırpılır.
- Pudingler ve vanilya eklenir fazla eksik baştan çırpılır.
- Yumurtaları bir bir ekleyip mikser kullanmadan bir çırpma teliyle çırpılır.
- En son haşhaş eklenir ve spatula ile karıştırılır.
- Hazırlanan krema kalıba yerleştirilen hamurun üzerine dökülür.
- 4’e bölünen erikler kremanın üstüne düzgünce dizilir.
- Eriklerin üzerine hazırlanan kırıntı hamur ve file badem serpilir.
- 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. Kontrollü pişirin bir takım fırınlarda daha uzun sürebilir.
- Fırının tabanına ısıya dirençli bir kap içinde su koyarsanız krema çatlama yapmaz.
- Üzerindeki hamur iyice kızarınca fırından çıkarılır.
- Oda sıcaklığına gelene dek dışarda daha sonra buzdolabında 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara sıhhat olsun.