Keki için yumurta ve şekeri adamakıllı çırpalım. (10 dk)
Ardındaki sıvı yağı ve sütü ekleyip 1 dk daha çırpalım. Un, kabartma tozu, vanilyayı bambaşka bir kapta karıştırıp kek karışımına ekleyelim.
Portakal rendesini de ekleyip karıştıralım.
28 cm lik tart kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayalım.
Kek harcını döküp 180 derece yaklaşık 25 dk kontrollü pişirelim. Her fırının pişirme ayarı ayrı olduğu için kürdan testi yaparak pişip pişmediğine bakalım.
Pişen keki fırından çıkarıp ılımasını bekleyelim.
sırası gelmişken iç dolgusunu yapalım. Bunun için minik bir tencerede bütün malzemeleri kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Hafif kıvam alınca ocağın altını kapatalım.
Ilıyan keki servis tabağına ters çevirelim.
Üzerine dolgusunu dökelim.
Peşinde eti cin süsümüzden dilediğimiz ölçüde üstüne serpelim.Afiyet olsun.