Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek

Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumuşamış muz
  • 1 nehir bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 nehir bardağı toz şeker
  • Yarım nehir bardağı akıcı yağ
  • 50 gr tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • Ceviz, çikolata parçaları, damla çikolata evde elinizde ne varsa

Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Başta muzlar çatal yardımıyla ayrıntılarıyla ezilir.
  2. Üzerine 50 gram tereyağı eklenir ayrıntılarıyla ezilen muzları mikser yardımıyla 5dakika ayrıntılarıyla karıştırıp ardından süt ve yumurtayı da ekledikten sonradan hafif karıştırıyoruz.
  3. Değişken yağ, toz şeker, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip en ince ayrıntısına kadar karıştırın unu da kontrollü bir şekilde ekleyip karıştırdıktan daha sonra(ben baton kek kalıbı kullandım)
  4. Yağlanmış kalıbımıza harcımızı döküyoruz.
  5. Üzerine ceviz ve çikolata parçaları ile süs dedikten daha sonra evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Pişme derecesini kürdan yardımıyla teftiş ettikten sonradan fırından alınır.
  7. Kek kalıbında dinlendikten daha sonra ters çevirip kalıptan alıyoruz dilimleyerek servise hazırdır. Evde sizin hangi kalıbınız varsa kullanabilirsiniz büyüklüğüne kadar malzemeleri çoğaltabilirsiniz. Deneyenlere sağlık durumu olsun deneyip fotoğrafımı paylaşırsanız benimle sevinirim teşekkürler ♥️♥️