Fincan Profiterol

Cup Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 4-5 adet yumurta
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 akarsu bardağı şeker
  • 1 tutam tuzlu
  • 3 yemek yemek kaşığı un
  • 3 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket çikolata sos

Cup Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Suyu yağı ocağa alıp kaynatıyoruz.
  2. Un, tuz, şeker ekleyerek efendice kavuruyoruz.
  3. Hamur soğuduktan daha sonra yumurtaları tek tek kırarak mikserle tamamen yediriyoruz bu işlemi tek tek gerçekleştirmek manâlı. Vaktiniz varsa 30 dk dek buzdolabında dinlendirin.
  4. Sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlaklar halinde sıkıyoruz.
  5. İlk olarak 200 derecede 20 dk sonradan 150 derecede 20 25 dk pişiriyoruz.
  6. Fırını kapattıktan sonra pişen hamuru hemen çıkarmıyoruz 5- 10 dk içinde bekletiyoruz birazcık kuruması için krema ve çikolata sos yumuşatacağı için.
  7. Krema için.Krem şanti hariç tüm malzemeleri tencerede adilane karıştırıp sonra ocağa bırakıyoruz sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  8. Pişen birincil sıcağı çıkan kremaya toz şanti ekleyerek mikserle çırpıyoruz. İyice soğumaya bırakıyoruz.
  9. Çikolata sos üzerindeki tarife tarafından pişirilir ve oda soğumaya bırakılır.
  10. Hamurları ikiye bölerek içine krema sıkılır kupun daha aşağı kısmına da azıcık krema sıkılır profiterol yerleştirilir.
  11. Servisten hemen önce çikolata sos dökülür sağlık durumu olsun.