Fındıklı Malaga Pasta

Fındıklı Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 dere bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 adet muz
  • Toz antep fıstığı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 2 paket bitter çikolata
  • 1 paket tüm fındıklı çikolata

Fındıklı Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pastanın keki için derin bir kapta sırasıyla yumurta, şeker, süt, yağı ekleyerek çırpıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya, kakaoyu ekliyoruz. Tepsiye döküp 180 derecede 35-40 dk pişiriyoruz.
  2. Bu sırada krema için süt, şeker, nişasta, unu ocakta orta ateşte koyulaşana dek pişiriyoruz. Altını kapatınca vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Fırından çıkan kekimize bıçak yardımıyla çizikler atıyoruz sütle ıslatıp üzerine hazırladığımız kremayı yayıyoruz.
  4. Ganaj için kremanın içine çikolataları kırıp atarak ocakta eritiyoruz.
  5. Pastanın üstüne önce muzları diziyoruz sonradan da ganajı pastanın üstünü ayrıntılarıyla kapatacak şekilde döküyoruz. Üzerini antep fıstığıyla süslüyoruz. Dolapta birkaç saat dinlendikten daha sonra servise hazır….