Fırınsız Lotus Biscoff Cheesecake Tarifi

Fırınsız Lotus Biscoff Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 16 adet lotus biscoff bisküvi (125 gr)
  • 3 yemek yemek kaşığı  eritilmiş tereyağı (45 gr)
  • 1 su bardağı (225 gram ) krem peyniri veya labne peynir
  • 1/2 (yarım) su bardağı (150 gr) lotus biscoff krema
  • 1/2 (yarım) su bardağı (120ml) krema
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri (30 gr)
  • 1/2 (yarım) su bardağı (150 gr) lotus biscoff krema
  • 5 adet lotus biscoff bisküvi

Fırınsız Lotus Biscoff Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce 16 adet lotus bisküvileri rondoda ince kırıntı haline getirin. bir kaseye aktarın içine eritilmiş tereyağını dökelim. Birleşene kadar karıştırın.
  2. Kalıbın içine eşdeğer bir şekilde bir bardağın altıyla bisküvileri hafifçe yayalım.
  3. Buz dolabında 30 dakika soğutun bir kaseye krem peyniri alalım topakları içeri almamak için hafifçe karıştırın.
  4. Lotus kremadan yarım su bardağı ekleyin birleşene kadar iyicene karıştırın.
  5. Bir kaseye kremayı alalım içine pudra şekerini ekleyelim yumuşak kremsi bir kıvam olana kadar karıştırın.
  6. Lotus krem peynirli karışıma kremayı ekleyin karıştırın karışımı dolaptan çıkarttığımız kalıba dökelim eşit olarak yayalım 1 saat buz dolabında soğutalım.
  7. Lotus kremayı benmari usulü hazırlayın veya mikrodalgada 10-20 saniye eritin.
  8. Cheesecake’in üstüne erittiğimiz krema sosu dökün.
  9. en düşük 4 saat soğutun. Sıcak bir havlu alın ve kalıbın etrafına 30 saniye tutun kalıbı cheesecake’den çıkartın.
  10. 5 adet lotus bisküvileri rondodan geçirin ve cheesecake’in üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
    Afiyet olsun.